Deze tuin is een stuk lager gelegen ten opzichte van de woning. Naar de voordeur is er daarom een trap van tegels gerealiseerd. Aan de achterkant van de tuin kom je op het straatniveau binnen en loop je omhoog te tuin in.

Gelijk aan de eerste verdieping van de woning is de veranda gebouwd. Je heb hierdoor alle privacy maar…

 

Lees meer…

De bedrijfstuin van het bouwbedrijf is een flinke verandering ondergaan. De vergroening van het bedrijventerrein zorgt voor een moderne aanblik van het terrein en het bedrijfspand. Daarnaast zorgt het voor meer…

Lees meer…

Een bijzonder tuinontwerp voor een moderne nieuwbouw woning.

 

Het moest een ontwerp worden wat bij de woning past maar het mocht wel iets aparts worden. De lijnen van het dak van de woning worden in de vormen van de borders weerspiegeld. De hoeken zijn afgerond om toch

Lees meer…

Deze oprit is uniek omdat de betonplaten ter plaatse zijn gestort. Daar tussen zijn stroken van in beton gegoten keien opgesloten tussen cortenstaal. Het staal geeft een…

Lees meer…

Een speelse tuin met golvende klinkerpaden. De tuin wordt als het ware in tweeën gesplitst. Door de pergola’s, diverse stukken bestrating en de meerstammige bomen en heesters ontstaan er diverse ruimtes in de tuin. Zo zou je de tuin bijna in 5 ruimtes kunnen verdelen.

Doordat de pergola’s door de hele tuin staan worden deze ruimtes extra

Lees meer…

TUINONTWERP - ZITKUIL EN NATUURLIJK WATERELEMENT

Dit ontwerp is ontstaan door als eerst een praktische indeling te schetsen, de zitplekken, routes en zichtlijnen te bepalen. Er moeten genoeg zitplekken zijn waarvan één ruim terras waar een grote tafel plaats kan nemen. Daarnaast moest het buitenverblijf van meerdere kanten bereikbaar zijn. Wanneer deze onderdelen zijn bepaald, is de rest voornamelijk ingevuld met beplanting. In de voortuin is er een grote border met daar doorheen een pad naar de voortuin en de oprit. De twee bestaande bomen worden geaccentueerd door halfverharding en er zijn staptegels in combinatie met klinkers toegevoegd voor een speels effect.

 

Lees meer…

Grote gebaren maken dit tuinontwerp een rustgevende maar toch spannende tuin. De borders zijn vrij groot en zorgen in dit ontwerp voor een rustig geheel. De borders worden glooiend opgehoogd waardoor de tuin meer diepte krijgt. Dit maakt de tuin interessant.

 

De opbouw van de beplanting is daarbij essentieel…

Lees meer…

Deze tuin is op het eerste oog alles behalve standaard of modern. Er is vooral gewerkt met ronde vormen die afsteken tegen de verspringende tegels.

De tegels zijn gecombineerd met kleinere tegels. Je kunt hier voor kiezen om cobblestones, kinderkoppen of…

Lees meer…

Voor- en achtertuin ontwerp met verschillende zitplekken.

 

De achtertuin is voorzien van verschillende terrassen. Een bestaand terras onder de overkapping, daarnaast een terras waar de eettafel plaats neemt en een terras voor een loungebank of loungeplek.

De pergola’s en…

 

Lees meer…

Een fijne plek om te tafelen omringd door borders.

Tuinontwerp moderne kindvriendelijke tuin met veel verschillende zitplekken en een ruimte voor de hottub.

 

Er is voor deze tuin een ontwerp gemaakt voor de voor- en achtertuin. Een grote oprit aan beide kanten van de woning met daartussen twee grote verhoogde borders. Deze verhoogde bakken worden omringd door borders en halfverharding. Zo ontstaat…

 

 

Lees meer…

Voor een daktuin heb ik een ontwerp mogen maken. Bij stagebedrijven heb ik tijdens mijn studie vaker mogen ontwerpen aan een daktuin waardoor ik enige ervaring heb met wat er allemaal komt kijken bij het realiseren van een daktuin.

De tuin heeft aan de achterkant een inkijk vanuit appartementen waardoor een hoge wand gewenst is. Deze wand komt tot ongeveer het midden van de tuin, daarna zal het overgaan in een lager hekwerk in combinatie met een verhoogde plantenbak zodat er toch uitzicht behouden wordt op de achtergelegen bomen. Er wordt voorgesteld klimplanten in de plantenbakken te zetten zodat de tuin een mooie groene omheining gaat krijgen en je, zelfs vanuit het huis, echt het…

Lees meer…

Dit ontwerp is gemaakt voor een achtertuin waar de wens was om geen gazon meer te hebben. Daarnaast wilde de bewoners een speelse inrichting en een groot terras.

In dit ontwerp is voornamelijk gebruik gemaakt van houtlook tegels. Vanaf de poort naar het terras zijn staptegels in…

Lees meer…

Dit ontwerp is geïnspireerd op de Oosterse-sfeer. De opdrachtgever wilde graag een tuinontwerp waar de aanwezige olijfboom een mooie plek zou krijgen, een leuke zitplek en een praktische doorgang naar de achterkant van de tuin. 

Lees meer…

Voor deze tuin heb ik een ontwerp mogen maken van de voor- en achtertuin inclusief het beplantingsplan.

Er is voor het maken van dit ontwerp gekozen om de bestaande situatie van de overkapping achter in de tuin en de oprit mee te nemen. 

De overkapping is een essentieel element in de tuin. Er wordt intensief gebruik gemaakt van deze plek. Het is dus belangrijk het geheel een mooie aanblik te geven, maar ook vanuit de overkapping zelf een mooi overzicht op de tuin te hebben.

Lees meer…

Het ontwerp is een strak vormgegeven tuin met een aantal verhoogde plantenbakken en een jacuzzi.

De jacuzzi heeft een bestaande plek, er moest alleen nog wat meer privacy gecreëerd worden. Dit wordt door een haagje en de juiste beplanting gerealiseerd. De planten bepalen de sfeer in deze tuin.

 

 

 

Lees meer…