TUINONTWERP - OOSTERSE TUIN

Dit ontwerp is geïnspireerd op de Oosterse-sfeer. Daarnaast wilde de opdrachtgever graag dat in het tuinontwerp de aanwezige olijfboom een mooie plek zou krijgen, een leuke zitplek en een praktische doorgang naar de achterkant van de tuin. De beplanting is door de hovenier bepaald.

 

Door het combineren van verschillende materialen en lichte kleuren is dit tuinontwerp opgezet. Een lichte halfverharding in combinatie met siergrassen en warme kleur klinkers is een belangrijke sfeerbepaler. 

 

Aan de zuidkant van het ontwerp is de woning. Er is gekozen om een soort ‘matje’ bij de deur maken zodat je gemakkelijk naar binnen kunt.

 

Het pad naar achter loopt door twee grote borders en twee stukken met halfverharding. In het midden van de tuin bevindt zich een bankje tegen de wand waar de zon bijna de gehele dag op staat. Eromheen is veel groen om zo een intieme plek te creëren. De olijfboom heeft een prominente plek gekregen achter in de tuin. Vanuit de overkapping en het huis is de boom in een verhoogde witte border te zien.