TUINONTWERP - SPEELSE TUIN MET OVALE PLANTENBAKKEN

Deze tuin is op het eerste oog alles behalve standaard of modern. Er is vooral gewerkt met ronde vormen die afsteken tegen de verspringende tegels.

 

De tegels zijn gecombineerd met kleinere tegels. Je kunt hier voor kiezen om cobblestones, kinderkoppen of een ander soort kleinere steen te gebruiken. Het patroon van de verharding is op geen een plek hetzelfde. De tegels verspringen aan de randen en lopen over in het groen. In de voortuin is gebruik gemaakt van staptegels die ook weer op een bijzondere manier zijn verweven in het groen.

 

Het houtwerk in de tuin, de palenwanden en pergola, zorgen voor hoogte en sfeer in de tuin. Hout straalt warmte uit en daarnaast geeft de hoogte van deze onderdelen een beschut en knus gevoel. De tuin krijgt meer diepte en wordt ook spannend.

 

De cortenstalen ovale bakken zijn een echte eye-catcher in de tuin. De vorm is bijzonder maar ook het materiaal trekt de aandacht. In de bakken staan mooie meerstammen waardoor de tuin echt een groene uitstraling heeft. De tuin krijgt door deze plantenbak in het midden te plaatsen meerdere plekken in de tuin om te kunnen zitten.