TUINONTWERP - VOOR- EN ACHTERTUIN

Voor deze tuin heb ik een ontwerp mogen maken van de voor- en achtertuin inclusief het beplantingsplan.

 

Er is voor het maken van dit ontwerp gekozen om de bestaande situatie van de overkapping achter in de tuin en de oprit mee te nemen. De overkapping is een essentieel element in de tuin. Er wordt intensief gebruik gemaakt van deze plek. Het is dus belangrijk het geheel een mooie aanblik te geven, maar ook vanuit de overkapping zelf een mooi overzicht op de tuin te hebben.

 

Door middel van verhoogde borders worden er afscheidingen en hoogteverschillen aangebracht in de tuin. Het geeft een speels effect en een wat spannender beeld doordat je niet meteen de gehele tuin overziet. Daarnaast is er een extra terras met daaromheen een pergola ontworpen. De pergola creëert een intieme plek in de tuin waar je kunt zitten maar ook een plek waar in de hete zomers het zwembad kan staan. De pergola in combinatie met een schaduwdoek zorgt voor voldoende schaduw.

 

De glooiende borders in de tuin zorgen ervoor dat de tuin een geheel is. Er is voornamelijk gebruik gemaakt van groenblijvende beplanting in deze tuin. Daarbij is er gemixt met planten die veel bloei geven en een hoge sierwaarde hebben. Op die manier is er elk seizoen een andere plantensoort die zich laat zien.

 

De voortuin is opgebouwd uit drie borders. De glooiende vormen komen hierin terug. In elke border staat een heester/kleine boom en een verhoogde cortenstalen plantenbak. De voortuin is hierdoor in balans omdat het drietal vaker terugkomt in verschillende vormen en groottes.

Cortenstalen plantenbak met daarin Liriope.
Cortenstalen plantenbak met daarin Liriope.
Winterbeeld van de voortuin met voornamelijk groenblijvende planten.
Winterbeeld van de voortuin met voornamelijk groenblijvende planten.