TUINONTWERP - MODERNE BORDERS

Een bijzonder tuinontwerp voor een moderne nieuwbouw woning.

 

Het moest een ontwerp worden wat bij de woning past maar het mocht wel iets aparts worden. De lijnen van het dak van de woning worden in de vormen van de borders weerspiegeld. De hoeken zijn afgerond om toch een zachte uitstraling aan het geheel te geven.

 

De verschillende zitplekken in de tuin worden omringd door groen voor een knus en beschermd gevoel. Hierdoor worden deze plekken fijn om te verblijven. Door diverse hoogtes in de beplanting toe te voegen krijgt de tuin meer diepte en spanning waardoor deze plekken interessant worden om te gaan zitten.

 

De diverse materialen in de tuin, hout, halfverharding, cortenstaal en tegels maken het ontwerp speels en warm. De warmte van het hout geeft sfeer aan de tuin waarbij de roestige kleur van het cortenstaal op een subtiele manier afsteekt tegen het groen.

 

De hottub met douche zijn verwerkt in een vlonder met pergola met daaromheen een palenwand. Deze elementen bieden deze plek privacy en beschutting waardoor het een aparte plek in de tuin wordt. De pergola wordt begroeid met klimplanten waardoor je je echt in de tuin begeeft wanneer je van de hottub gebruik maakt.