TUINONTWERP - 3D ONTWERP TUINKAMERS

Tuinontwerp moderne kindvriendelijke tuin met veel verschillende zitplekken en een ruimte voor de hottub.

 

Er is voor deze tuin een ontwerp gemaakt voor de voor- en achtertuin. Een grote oprit aan beide kanten van de woning met daartussen twee grote verhoogde borders. Deze verhoogde bakken worden omringd door borders en halfverharding. Zo ontstaat een mooi spel in vormgeving waardoor het strak maar toch speels oogt. Er is gebruik gemaakt van paaltjes welke verspringen van hoogte om zo een landelijke sfeer in de tuin te brengen.

 

De achtertuin wordt door een grote berging van de voortuin en de oprit gescheiden. Aan de linkerkant van het ontwerp zie je moestuinbakken in halfverharding, met daarachter een border. Deze border wordt haaks op het huis getekend zodat de schuine lijn van het perceel verdwijnt. Zo wordt er mooi aangesloten op de bestrating van het ontwerp van de achtertuin. De borders vormen een ruimte waar gespeeld kan worden in de zandbak en door middel van schutterschermen wordt deze ruimte deels afgeschermd voor de rest van de tuin. Het scherm bij de border aan het huis zorgt ervoor dat bezoek niet meteen bij binnenkomst de gehele tuin en de woning inkijkt.

Het scherm bij de zandbak wordt gemaakt van verticale panelen welke draaibaar zijn zodat er zelf kan bepaald worden of het een open of dicht scherm is. Daarnaast zijn er leibomen ingetekend voor schaduw en privacy.  

 

Het terras in het midden van de tuin is bedoeld als zitplekje bij de speelplek. Vanuit hier kan toezicht worden gehouden op de spelende kinderen maar toch een afgesloten ruimte zijn omringd door groene borders en schaduw van leibomen.

 

Het gazon wordt gescheiden door een verhoogde plantenbak met daarin twee pergola’s om verbinding door de tuin te creëren. Daarnaast zorgen deze pergola’s voor diepte en begeleiden ze het pad naar de andere kant van de tuin.

Het pad loopt over in staptegels welke het gazon doorkruizen, zo wordt het gazon optisch groter en loopt dan door tot het terras nabij de woning.

 

Dit terras bevindt zich onder een balkon waardoor je een intieme plek creëert voor een fijne plek om te ontbijten of voor een familiediner. De plek wordt afgescheiden door een muur met daaraan een houten paneel zoals bij de eerste border van de tuin.

 

Achter deze muur bevindt zich een wellness ruimte met een verhoogde vlonder, met daar op een hottub, douche en verschillende zit elementen. Door gebruik van bamboe wordt deze sfeer versterkt zoals te zien is op de 3D beelden.