TUINONTWERP - GLOOIENDE BORDERS

Grote gebaren maken dit tuinontwerp een rustgevende maar toch spannende tuin. De borders zijn vrij groot en zorgen in dit ontwerp voor een rustig geheel. De borders worden glooiend opgehoogd waardoor de tuin meer diepte krijgt. Dit maakt de tuin interessant.

 

De opbouw van de beplanting is daarbij essentieel. De randen van de borders worden gevuld met wat lagere beplanting en in het midden komen de hogere soorten te staan. Je krijgt zo een natuurlijke opbouw in hoogte en mooie overgang van gazon naar de randen van de tuin.  

 

De woning is zeer modern waardoor de tuin dit wat gaat verzachten. Met ronde vormen en natuurlijke vormen in de beplanting krijgt de woning een meer vriendelijke uitstraling.

 

De woning bevind zich aan de rand van het dorp richting het buitengebied. Door met inheemse soorten te werken creëer je een natuurlijke overgang naar de omliggende omgeving.

 

De langwerpige tegels zorgen voor een robuust maar speels pad naar het terras in de tuin. De tegels zijn extra groot om zo een opvallend statement te maken. Zo doet de tuin niet meer onder voor de woning maar sluit zo beter aan op de architectuur en uitstraling en ontstaat er een geheel.